AIR ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS

Késett a gépe? Törölték a járatát?
Ön akár 600 euró kártérítésre is jogosult lehet!

Mi ez?
Az Air Assistance egy olyan kényelmi szolgáltatás, amelyet repülővel utazó ügyfeleink figyelmébe ajánlunk. A jogos légitársasági kártérítést szakértő partnerünk nagy biztonsággal, rövid időn belül segít Önnek behajtani. A szolgáltatást a bármely külföldi utasbiztosításhoz választható Repülő Plusz kiegészítő biztosítás, továbbá a Szimpla, Normál, Ász típusú éves bérlet tartalmazza.

Miről van szó?
Az EK 261/2004-es rendelete alapján a légitársaság köteles kártalanítani utasait az alábbi esetekben:

  • három órát meghaladó késésnél,
  • járattörlés esetén,
  • ha az utas túlfoglalás miatt nem fér fel a gépre, és erről írásos jegyzőkönyvvel rendelkezik,

feltéve, hogy

  • a járat az EU – valamint Izland, Norvégia és Svájc – valamelyik repülőteréről indul, illetve, hogy az adott repülőjáratot az EU-ba és az említett három országba tartozó légitársaság üzemelteti.

A kártalanítás összegének kifizetése nem automatikus, hanem az utasnak külön igényt kell ehhez benyújtania a légitársaság felé. Ha a légitársaság azt állítja, hogy rajta kívül álló ok (pl. a repülőtér hibája) miatt történt a hivatkozott esemény, és ezért nem köteles kártérítést fizetni, akkor az utas nehéz helyzetbe kerül, ugyanis nagyon nehezen tud hozzájutni azokhoz az adatokhoz, amelyekkel ezt meg tudná cáfolni.

Hogyan segít az EUB?
A szolgáltatás keretében a biztosítási kötvényen Szerződőként megadott személy a hazaérkezést követően kap tőlünk egy e-mailt egy linkkel, amelyet megnyitva közvetlenül tudja igényelni a szolgáltatást szerződött partnerünktől. A partnercég feladata az ügyintézési procedúra, amelynek minden költségét mi közvetlenül megtérítjük feléjük, így Ön a légitársaságtól behajtott teljes kártérítési összeget hiánytalanul megkapja, és további teendője az erre vonatkozó kárrendezéssel kapcsolatban nem lesz.

A www.eub.hu weboldalon található szerződéskötő rendszerek működtetése során okozott kárért vagy felmerült sérelemdíj megfizetéséért az Európai Utazási Biztosító Zrt. áll helyt.