Újító, eredményes: kiváló évet zárt az EUB

Sikeres évet tudhat maga mögött a Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB). A társaság 2,6 milliárd forintot megközelítő 2014-es díjbevétele 15,7%-os növekedést jelentett, mellyel a társaság piacvezető az utasbiztosítási szegmensben. A kiváló eredményhez az is nagyban hozzájárult, hogy az elmúlt évben az EUB több újítást is bevezetett az ügyfelek még magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében.

2014-ben Magyarországon az utasbiztosítási ágazat teljes díjbevétele 10,38 milliárd forint felett volt. A nemzetközileg is piacvezető háttérrel rendelkező Európai Utazási Biztosító 15,7%-os növekedéssel 2,589 milliárd forintos díjbevételt ért el. Közel 25%-os részesedésével a biztosító tovább erősítette piacvezető pozícióját a szegmensben: tavaly minden negyedik utasbiztosítást az EUB-nál kötöttek meg.

Amellett, hogy az EUB biztosításai immár hozzávetőleg 1000 partnerénél elérhetők, az utazni indulók választhatják az internetes ügyintézést is. A biztosító az elért jó eredményeket a turisztikai piacon tapasztalható kedvező tendenciák mellett azoknak az év során megvalósult online újításoknak is tulajdonítja, amelyek az ügyfelek igényeinek még magasabb szintű kiszolgálását célozták. A tavalyi év során a társaság weboldala is megújult. A mind külsejében, mind szerkezetileg áttekinthetőbbé vált online felületen minimalizálták az adminisztrációt annak érdekében, hogy a biztosításkötés még egyszerűbbé, kényelmesebbé váljon a felhasználók számára. Továbbá Magyarországon elsőként az EUB-nál vált elérhetővé az online kárbejelentés, amellyel jelentősen felgyorsulhat a kárrendezés folyamata a postai vagy személyes kárbejelentéssel szemben.

Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy a kényelmi funkciók fogadtatása kedvező volt: a weboldalon közel 30%-os bevétel-növekedés mutatkozott, az online kárrendezés lehetőségével pedig szintén azonnal élni kezdtek az ügyfelek. Emellett az év végi időszakban a társaság a vállalati igényeket támogató webes felületét is megújította, az első hónapok tapasztalatai és visszajelzései alapján sikerrel.

A www.eub.hu weboldalon található szerződéskötő rendszerek működtetése során okozott kárért vagy felmerült sérelemdíj megfizetéséért az Európai Utazási Biztosító Zrt. áll helyt.